Szindrana

Lassíts tudatosan - éljen a Slow Life :)

Startlövésre várva – avagy jön a tavasz!

SAM_9961A január általában kicsit lazább hónap, keveset festek. Nem azért, mert annyira kimerülök a karácsonyi hajtásban, azt kipihenem újévre. És nem is azért, mert a január holt szezon lenne.

Azért, mert januárban hideg van 🙂 . Fával fűtök, és imádom, mert csuda kellemes a tűz mellett üldögélni, de tény, hogy a hamu, az hamu. Az üvegfestés pedig nem szereti az efféle cuccot. Namármost vagy beengedem a műterembe a meleget, de akkor jön a hamu is, vagy nem engedem be, de akkor meg szétfagyok. És ami rosszabb (???), a festék is másképp viselkedik.

Szóval évekkel ezelőtt belenyugodtam, hogy ilyenkor maximum gyűjtögetem az alkotó energiát. De már január vége van, és nagyon hiányzik a festés, és már nincs is olyan hideg ( 😛 ), ezért be-bemerészkedek a műterembe. “Csak az íze kedvéért” kisebb lélegzetű darabokat festek, befejezek egy-egy félig kész mécsestartót, vagy rittyentek egy medált.

Hamarosan azonban tényleg enyhül az idő annyira (a műteremben), hogy komolyabban is lehet venni a festést, ha még úgy is kell szervezni, hogy egyhuzamban ne kelljen sokat bent ülni, úgyhogy lassan nekilátok üveglapot csiszolni, alapokat rajzolni, kontúrokat kihúzni, hogy amikor tényleg jó idő lesz, már csak festeni kelljen!

Vélemény, hozzászólás?